Kalajoen Vuokra-asunnot

Kalajoen kaupungin vuokra-asuntojen hallinnointi on keskitetty Kiinteistö Oy Kalajoen Vuokra-asunnoille.

Palvelu

Kalajoen Vuokra-asunnot

Kiinteistö Oy Kalajoen Vuokra-asunnot -yhtiön hoidossa on 175 ARA-asuntoa ja 81 vapaarahoitteista asuntoa. Asuntoja on kerrostaloissa ja rivitaloissa. Kooltaan ne ovat 27,5 m² – 95 m².

Ehdot ja kriteerit

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Toimintaohje

Voit lähettää vuokra-asuntohakemuksen sähköisesti. Täytä lomake mahdollisimman hyvin ja lähetä tarvittavat liitteet lomakkeen mukana.

Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta ja ne käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä. Ole tarvittaessa yhteyksissä Kalajoen Vuokra-asuntojen toimistoon.

Jos asut Kalajoen Vuokra-asuntojen kiinteistössä myös vika- ja irtisanomisilmoitukset voi tehdä sähköisesti.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Kuuntele