Uimaranta- ja uima-allasvesien valvonta

Uimarantojen sekä uimahallien ja muiden uima-altaiden veden laatua seurataan näytteitä tutkimalla.

Palvelu

Uimaranta- ja uima-allasvesien valvonta

Terveydensuojeluviranomainen valvoo uimarantoja ja talviuintipaikkoja sekä yleisen uimalan, uimahallin, kylpylän ja muiden allaskohteiden veden laatua suunnitelman mukaisesti.

Toiminnanharjoittajan on tehtävä viimeistään 30 vuorokautta ennen uuden toiminnan aloittamista kirjallinen ilmoitus kunnan terveydensuojeluviranomaiselle. Ilmoituksen käsittelystä peritään Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon maksutaksan mukainen maksu.

Sekä uima-altaiden että yleisten uimarantojen vedenlaadun tulokset pidetään nähtävillä kunkin uimapaikan ilmoitustaululla.

Uimarannan kuntoon, varustukseen ja uimaveden laatuun liittyvissä kysymyksissä kuluttajan tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti uimarannan ylläpitäjään, jonka yhteystiedot on oltava uimarannalla.

Kalajoki-, Pyhäjoki-, Merijärvi-, Raahe- ja Siikajoki- alueella valvotut uimarannat:

EU-rannoille on laadittu uimavesiprofiilit. Uimavesiprofiililla tarkoitetaan uimaveden ominaisuuksien kuvausta sekä uimaveden laatuun haitallisesti vaikuttavien tekijöiden kuvausta ja niiden merkitystä. Uimavesiprofiilit löytyvät uimarannan nimen oranssista tekstistä: Kalajoki: Lapinmäen uimaranta, Leirintäalueen EU-ranta, Pitkäjärven uimaranta, Esalankangas, Sautinkarin jokiranta ja merenranta sekä Ruonan leirikeskus. Merijärvi: Lahdenlammen uimaranta, Pyhäkosken louhos ja Kalaputaan uimaranta. Siikajoki: Hietamaan EU-ranta, Tauvon EU-ranta, Valkeisjärven uimaranta, Luohuan uimaranta ja Varessäikän uimaranta. Raahe: Pikkulahden EU-ranta, Mikonkarin uimaranta, Olkijokisuu, Kylmäniemenlahti, Siniluodon uimaranta, Romuperän uimaranta, Oravajärven uimaranta ja Varvin uimaranta sekä Kirkkojärven uimaranta, Lampinsaaren uimaranta, Lumijärven uimaranta ja Mäntylammen uimaranta. Pyhäjoki: Pyhäluodon uimaranta.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksullinen.

Kuuntele