Kalajoki sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, Perämeren rannalla. Kalajoelle on hyvät maantieyhteydet, eivätkä juna-asemat ja lentokentätkään ole kaukana.

Kalajoki sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella valtatie 8 ja valtatie 27 risteyksessä. Kalajoelle matkustat kätevästi omalla autolla, mutta myös useat reittiliikenteen linja-autot pysähtyvät Kalajoella. Kalajoella pääset linja-autolla kätevästi Kokkolasta ja Oulun suunnalta. Myös Ylivieskasta on linja-autoyhteys. Lähimmät rautatieasemat ovat Kokkolassa ja Ylivieskassa.

Etäisyyksiä:

  • Helsinki: 550 km ( 6 h 30 min)
  • Kokkola: 70 km ( 1 h )
  • Oulu: 130 km ( 1 h 30 min)
  • Pyhäjoki: 30 km ( 25 min)
  • Raahe: 60 km ( 50 min)
  • Ylivieska: 40 km ( 35 min)

Kalajoki sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla valtatie 8 varrella

Linja-autot

Tarkat linja-autojen reitit, aikataulut ja pysäkit voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta. Kalajoen linja-autoasema sijaitsee kaupungin keskustassa, osoitteessa:

Kasarmitie 3
85100 Kalajoki

Onnibussin rannikkoreitti Turusta Ouluun kulkee Kalajoen läpi. Onnibussilla on Kalajoella kaksi pysäkkiä (klikkaa kuvia suuremmaksi):

Onnibussi pysähtyy lähempänä keskustaa Shellin ja ST1 lähellä olevilla pysäkeillä.

Onnibussin rannikkoreitti kulkee Kalajoen läpi. Bussi pysähtyy Hiekkasärkilla 8-tien ja Matkailutien liittymässä.

Rautatieliikenne

Lähimmät juna-asemat sijaitsevat Ylivieskassa (noin 40 km) ja Kokkolassa (noin 70 km). Junien aikataulut ja lippujen hinnat löytyvät VR:n sivuilta. Molemmilta asemilta on linja-autoyhteydet Kalajoelle. Bussien aikataulutiedustelut Matkahuollosta.

Lentokentät

Lentokoneella pääset mukavan ajomatkan päähän Kalajoesta. Lähimmät isommat lentokentät ovat Kokkola-Pietarsaaren lentoasema (noin 100 km) tai Oulun lentoasema (noin 130 km).

Lentokenttätaksi

Kalajoelta pääsee Oulun lentokentälle ja takaisin Airport-taksin kyydissä. Airport taksi toimii kutsuliikenteenä, eli kyytiin ilmoittaudutaan etukäteen. Liikennevuoroja kentälle ja takaisin on 4 kertaa joka arkipäivä. Otaxi:n varausnumero 0600 300 10 toimii vuorokauden ympäri kaikkina päivinä. Lisätietoja palvelusta täältä: Lentäen lomalle tai työmatkalle.

Taksi

Taksikeskus, puh. 0600 300 70
Puhelun hinta: 1,16 €/puh. + 0,50 €/min + pvm

Taksiasema: Kalajoentie 28

Auton vuokraus

Kalajoella toimii Scandiarent autovuokraamo. Vuokraamosta saatavilla henkilöautoja ja kevyitä moottoriajoneuvoja.

Rahvontie 2
85100 Kalajoki
Puh. 0400 875 800

Pohjanlahden Rantatie

Valtakunnallisen matkailutiestatuksen vuonna 2010 saanut Pohjanlahden Rantatie kulkee myös Kalajoen lävitse. Rantatie on yhdistänyt länsirannikon jokisuiden kaupunkeja aina keskiajalta nykypäivään asti. Myöhäiskeskiajalla länsirannikkoa pitkin kulkenut Rantatie toimi kulkureittinä ja postitienä, jatkuen Pohjanlahden ympäri Ruotsin eteläosiin saakka.

Nykyinen merkitty Rantatie kulkee Vehmaalta Tornioon. Rannikolla kulkeva matkailutie on vaihtoehto nopeille, suorille valtateille. Rantatien varrella ja sen lähiympäristössä on useita pysähtymisen arvoisia ympäristöjä ja kohteita. Kalajoella kiinnostavia Rantatien kohteita ovat muun muassa Hiekkasärkät ja vanha kaupunki Plassi.