Työllisyyspalvelut auttavat löytämään oman polun.

Luontopolkuja ja laavuja on kaupungin alueella useita.

Latuverkostot ovat myös hyviä kuntoratoja lumettoman ajan ulkoiluun ja liikuntaan. Voit tutustua eri vaihtoehtoihin sometec-tietopalvelun kautta.

Palaute luontopoluista ja laavuista Anna palautetta -linkin kautta.

Hiekkasärkkien alueen reitistö

Hiekkasärkkien alueella on kymmeniä kilometrejä puupolkuja ja puuhakepinnoitteisia kuntoilureittejä.

Alueelta ja matkailuyrityksiltä löytyy karttoja, joista voi valita sopivan mittaisen reittivaihtoehdon. Reittien varrelta löytyy useita taukopaikaksi soveltuvia laavuja ja kotia.

Yksi hyvistä kohteista on Poukaman alue Vihasniemessä. Siellä on lintutorni, WC tilat, ulkotulistelupaikka ja alueen luonnosta kertova info-piste. Lisäksi löytyy kota hiihtokeskuksen ja laavu Viitapakkojen alueelta. Näissä on nuotiopuut paikalla.

Siiponjoen luontopolku

Siiponjoen luontopolku tarjoaa mahdollisuuden kulkea, joko 10 km:n tai 20 km:n mittainen lenkki. Reitin varrella on useita taukopaikkoja.

Talvella lumiolosuhteiden salliessa Kalajoen kaupunki ylläpitää perinteisellä tyylillä hiihdettävää 10 km:n mittaista latua Särkijärven kodalle.

Sautinkarin bongauspolku ja lintutornit

Himangalla Sautinkarin alueelta lähtee luontopolku Meksin kallioille. Lintutornit ovat Sautinkarilla ja Meksin kalliolla. Lintutornien välinen yhdyspolku on pituudeltaan noin kaksi kilometriä.

Pernun ulkoilualue

Himangan Urheilijat ry:n ylläpitämä ulkoilualue. Luontopolut 5 – 12 km, joissa molemmilla reiteillä on laavut.

Rullahiihtoon mahdollisuus 1 km:n radalla. Valaistut kuntoradat 0,5 – 4 km. Ampumajuoksuun soveltuva ammuntapaikka, jossa 20 paikkaa.

Hiihtokeskus

Liikuntapuistossa on ampumajuoksuun soveltuva ammuntapaikka, jossa 20 paikkaa. Lisäksi hirvenjuoksuun soveltuva ammuntapaikka, jossa 30 paikkaa.

Merenojan liikuntakeskus

Liikuntakeskuksesta suuntautuu Kotipuiston alueelle 6 km pitkä kuntorata.

Himangan liikuntapuisto

Himangan urheiluhallin maastossa on kuntoradat 1 – 5 km.

Myötätuulen reitti

Mustilankankaan tuulivoimapuistoon ovat Kalajoen lukion opiskelijat suunnitelleet luontopolun, Myötätuulen reitin, yhteistyössä TuuliWatin kanssa. Luontopolun tavoitteena on jakaa tietoa ympäröivästä luonnosta ja tuulivoimasta. Luontopolku tarjoaa tiedon lisäksi myös virkistäytymis- ja kuntoilumahdollisuuden esim. lähikouluille, leirikouluille ja kuntoilijoille. Kokonaisuudessaan luontopolun pituus on runsas 7 kilometriä.

Myötätuulen reitin alkuun pääsee Vehkojantien päässä olevalta tuulimyllyltä (no 28), jossa sijaitsevat aloitusinfotaulu ja reitin kartta. Reitin varteen pääsee myös Samunevan tietä pitkin.

 Muut kohteet

  • Raution valaistu latu, Kuutin kierros
  • Rautio – kunnan kämppä