Julkaisut

Jeremias, 13, urheilee ja käy Merenojan yhtenäiskoulua: ”Lempiaine on ruotsi!”

Julkaistu 27.2.2023 Muokattu 27.11.2023

Bäckmanin urheilullinen veljessarja asuu vanhempineen lähellä Kalajoen keskustaa. Perhe pääsee kotipihaltaan metsään, ja koulut sekä harrastuspaikat löytyvät pyörämatkan päästä.

– Täällä on parasta just metsät, ja tietty omat harrastukset jalkapallo, salibandy ja temppuilu. Ja kaverit, kertoo Jeremias.

Äiti Kaisu Sarkkinen kulkee välillä Jeremiaksen mukana Kalajoen Pallon vuonna 2010 syntyneiden jalkapallotreeneissä apuvalmentajana, ja harrastaa itsekin saman seuran riveissä naisten harrastejoukkueessa. Perheen muut pojat ovat 9-18-vuotiaita ja liikunnallisia hekin. Veljessarjasta löytyy useampikin jääkiekkoilija.

– Kalajoki on oikeastaan lapsiperheen paratiisi. Rauhallinen ja turvallinen, ja liikuntapaikat ovat tosi monipuoliset. Jäähalli, Merenojan koulun uusi liikuntahalli, Jussi Jokisen puisto, uusi tekonurmi, Hiekkasärkät Areena. Komeat ovat puitteet nuorilla harrastaa, Kaisu kehuu.

Kentillä ja halleissa treenaamisen lisäksi Jeremiaksen joukkue pääsee lenkkeilemään mukavissa maastoissa Kalajoen metsissä ja pururadoilla. Kotipihalla pelataan tietysti höntsää veljesten kesken tai lenkitetään perheen kissaa lähimetsissä.

Kalajoen Pallon vuonna 2010 syntyneiden jalkapallojoukkue vastaanottamassa #KalajokiFiilis-kilpailun palkintoa.

Ruotsintaitoinen insinööri vai jalkapalloammattilainen?

Merenojan yhtenäiskoulussa syksyllä 7. luokan aloittava Jeremias viihtyy koulussa ainakin liikunnan ja ruotsin kielen tunneilla. 

– Ruotsi tuntuu jostain syystä helpommalta kuin englanti! Sitä kuulee jonkin verran, kun käydään peleissä ja treeneissä Kokkolassakin. Opekin on hyvä. Liikunta on silti parasta, ja koulun pihallakin pääsee pelaamaan jalkapalloa, Jeremias kertoo.

Jeremiaksen vanhin veli opiskelee Kalajoen lukiossa ja toinen pohtii parhaillaan yhteishaun vaihtoehdoista sopivaa. Joko Jeremias tietää, miksi haluaa isona?

– Jalkapalloilijaksi. 

Äiti Kaisu miettii, että jos jalkapallotähteyden lisäksi pitäisi jokin oikeakin ammatti hankkia, pojassa voisi olla talonrakentajan tai rakennusinsinöörin aineksia. Kielipäästä ei varmasti ole haittaa, olipa tuleva ura sitten mitä vain!

Kalajoen Pallon vuonna 2010 syntyneiden poikien jalkapallojoukkue on yksi kolmesta #KalajokiFiilis-kisan voittajista! Joukkueen ja kaikkien muiden osallistujien videot löydät Instagramista hashtagillä #KalajokiFiilis.

Jaa sivu:
Kuuntele