Julkaisut

Kalajoki on menestyksen paikka

Julkaistu 19.9.2019 Muokattu 27.11.2023

Liikunnan ammattilainen Rauli Salmela palasi kotikaupunkiinsa ja luotsaa nyt kahta yritystä kasvavalla Kalajoella.

Rauli Salmela on Oulun seudulla monelle tuttu liikunnan ammattilainen, jolla on alalta jo 20 vuoden kokemus. Hiljattain Salmela palasi takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa Kalajoelle. Miehen veti takaisin mahdollisuus päästä mukaan vireään yrittäjäyhteisöön ja Kalajoen kasvuun. Yrittäjyydestä Salmelalla on kokemusta jo 15 vuoden ajalta mm. valmennus-, ryhmäliikunnanohjaus- ja ravintolabisneksessä.

Kalajoki on hyvä paikka yrityksen – ja perheen – kasvulle

Päätös palata vanhaan kotikaupunkiin syntyi, kun Salmela vaimonsa Marian kanssa kuuli Ostoskylä Raitin rakentumisesta Hiekkasärkille.

– Raitti oli juuri oikea paikka kauan suunnittelemallemme urheiluvälinekaupalle, ja Usport aloitti Raitin tiloissa keväällä 2018.

Usport tuo maahan ja myy urheiluvaatteita ja lisäravinteita. Yrityksen maahantuomia vaatemerkkejä ei saa muualta Suomesta. Usportin profiili istui täydellisesti Raittiin, jossa asiakasta palvelevat myös monet muut laatua ja uniikkeja tuotteita tarjoavat yritykset.

– Verkkokauppamme ja kivijalkaliikkeemme vetävät asiakkaita ympäri Suomen. Meillä käydään Tampereeltakin saakka ostoksilla ihan paikan päällä.

Usportilla on oma verkkokauppa, mutta silti asiakkaita saapuu kivijalkaliikkeeseen Kalajoelle jopa Tampereelta asti.

Usportilla on oma verkkokauppa, mutta silti asiakkaita saapuu kivijalkaliikkeeseen Kalajoelle jopa Tampereelta asti.

Hiljattain Salmelan perhe kasvoi tyttövauvalla. Työn, vapaa-ajan ja perhe-elämän yhdistäminen, tasapainoisen arjen merkitys ihmisen hyvinvoinnille, on Salmelalle työnkin puolesta tuttu teema. Kalajoella se on helppoa.

– Asumme Hiekkasärkillä aivan mahtavien liikuntareittien ja upean luonnon ympäröimänä. Kaikki palvelut löytyvät joko Särkiltä tai läheltä kaupungin keskustasta. Minulla ei siis kulu aikaa työmatkoihin tai harrastuksiin kulkemiseen – kaikki on vieressä.

Yritysmyönteinen kaupunki ruokkii uusia ja kasvavia yrityksiä

Kalajoella käynnissä olevat hankkeet tuovat kaupunkiin jatkuvasti uusia asukkaita ja matkailijoita, jotka tarvitsevat uusia ja entistä kattavampia palveluita. Lähivuosien investoinnit matkailukeskukseen, Kalajoen syväsatamaan ja kaupunkikeskustan alueelle ovat noin 600 miljoonaa euroa.

Yrittäjälle Kalajoen kasvu ja eteenpäin menevä asenne on antoisa maaperä. Rauli Salmelan toinen yritys, kesällä 2019 avattu kuntosali Tatsi Gym vastaa juurikin tähän kasvavaan kysyntään.

– Halusin perustaa kotikaupunkiini kuntosalin, joka palvelee tasokkaasti vaativimpiakin asiakkaita. Nykyisin matkailija saattaa jopa valita matkakohteensa sen mukaan, missä saa lomankin ajalla käydä tekemässä treenin tiloista tai välineistä tinkimättä.

Tatsiin lomailija voi ostaa kertalipun helposti netin kautta, ja kulunut kesä 2019 osoitti, että palvelua käytettiin innokkaasti.

Kalajoki on yrittäjälle otollinen paikka, sillä uusille ja entistä kattavammille palveluille on jatkuva kysyntä. Salmelan toinen yritys Tatsi Gym avattiin Kalajoelle kesällä 2019.

Salmela on ylpeä siitä, että voi yrityksillään tarjota sekä paikallisille että matkailijoille palveluja, joita ei muualta Suomesta löydy.

– Kalajoella on muutenkin huikean rohkea meininki yrittäjien kesken. Viime vuosien kasvu on heidän ja Kalajoen kaupungin rohkean asenteen ja yhteistyön ansiota.

Tutustu Usportin ja Tatsi Gymin palveluihin:
usport.fi
tatsigym.fi

Lue lisää yrittäjän menestyksen mahdollisuuksista Kalajoella:
kalajoki.fi/kasvun-kalajoki

Jaa sivu:
Kuuntele