Celian äänikirjapalveluun rekisteröityminen

Kirjastossa voit rekisteröityä Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi.

Palvelu

Celian äänikirjapalveluun rekisteröityminen

Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Celian valikoimassa on kymmeniätuhansia äänikirjoja kaunokirjallisuudesta tietokirjoihin ja oppikirjoihin, ja materiaalia on niin lapsille, nuorille kuin aikuisille.

Kirjastossa voit rekisteröityä Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi. Saat tunnukset, joilla pääset lainaaman ja kuuntelemaan äänikirjoja Celianet-verkkopalvelusta. Kirjoja kuunnellaan yleensä puhelimen tai tabletin Pratsam Reader -sovelluksella tai suoraan Celianet-verkkopalvelussa.

Äänikirjoja on mahdollista saada myös kotiin toimitettuna CD-levyinä, jos verkkopalvelun käyttö ei ole mahdollista.

Kalajoen pääkirjastossa ja Himangan kirjastossa on omat Celia-äänikirjakokoelmat, joista levyjä voi lainata rekisteröitymättä.

Asioi tästä

Ehdot ja kriteerit

Celian palvelut on lain perusteella rajattu ainoastaan lukemisesteisille henkilöille. Pelkästään heikko suomen tai ruotsin kielen taito ei oikeuta Celian kirjojen käyttöön. Henkilöllä täytyy olla vammasta tai sairaudesta tai niihin rinnastettavasta syystä johtuva vaikeus lukea tekstiä.

Toimintaohje

Uusi asiakas rekisteröidään kirjastossa, puhelimitse tai valtakirjan perusteella. Aika kannattaa sopia etukäteen, jotta Celia-yhteyshenkilö on varmasti paikalla.

Tunnukset Celianet-verkkopalveluun saa saman tien. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan suostumuksen rekisteröitymiseen.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on ilmainen.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Laki Saavutettavuuskirjasto Celiasta

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2022/20220787

Tekijänoikeuslaki (17 §)

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404
Kuuntele